fbpx

Epis fails i bedasta praksa oglašivača i onih koji ih plaćaju

Ovih dana, logično jer je 14.2 dan kada su svi eto, zaljubljeni, gledam kako negdje od početka veljače po raznim kanalima, tvrtke (trgovine, restorani, hoteli) „luduju“ oglasima i nude svašta – nešto za Valentinovo.

Oglasi tipa: Razveselite svoju dragu/dragog za Valentinovo novom kuhinjom u salonu namještaja XYZ ili (ovo je naj(gore)), Posjetite za Valentinovo kladionicu XYZ sa svojom dragom/dragim i častimo bonusom od X kuna. Naravno uz nezaboravno iskustvo itd.

Mislim što ljudi koji plaćaju community managere i oglašavanje ovakvih i sličnih online oglasa imaju u glavi. I još bolje pitanje, kako se netko uopće može sjetiti objaviti takve gluposti?

Imam potrebu navesti i primjer oglasa, gdje su oglašivači valjda željeli biti neutralni i čestitati Valentinovo ne znam, valjda svima, misleći da se to tako radi ili su sa svima u vezi (intimnoj) i vole se.

Dakle, Valentinovo čestitaš curi, ženi, ljubavnici i točka. Oglas tvrtke XYZ iz Pič….. na Dravi naslova: „Sretno Valentinovo“ sa vizualnom skladišta poljoprivredne opreme je veliki no no. Očito mnogi nemaju osnove kulture, bon tona i ponašanja pa je logično da se ovakve stvari viđaju.

Drugi problem je pak termin prikazivanja oglasa pa tako danas (14.2) ima masu oglasa naslova; „Približava se Valentinovo“ ili „ Još par dana do Valentinova“ ili „Spremite se Valentinovo je za par dana“. Dakle danas, 14.2 na Valentinovo takvi naslovi? Timing i planiranje plaćenih oglasa i njihova izmjena na dan samog događaja abeceda je bilo kog marketing odjela, o CTA i LP neću jer bi to bilo previše.

Anyway, sretno Valentinovo svima koji ga imaju sa kime provesti, a onima koji vole Valentinovo je svaki j….. dan

Heart symbol - Wikipedia