fbpx

Internet prevare

Mail prevare sa istekom domene

U posljednje vrijeme Internetom, odnosno mailom kruže razne spam poruke koje upozoravaju na istek domene ili više njih. Vrlo iskusni vlasnici i direktori firmi često, koliko god smiješno i nevjerojatno zvuči, nasjednu na takve poruke i ponosno plate 85$, misleći da su obavili posao.

Spammeri zadovoljno trljaju ruke jer statistički da 1% od onih kojima je takav mail generiran i poslan, a takvih je stotine tisuća, plati u svom neznanju tih 85$, govorimo o 400-500K $ ili tzv. Easy money (barem za njih, spammere). Nedavno je moj dragi prijatelj također počastio spammere sa 85$, manja šteta više sramota jer nitko ne želi reći da bio sam …

OK, svaka škola se plaća no ipak preporučam vlasnicima tvrtki da brinu o svom poslu i poslovanju, da se bave onime što znaju a brigu o informatici generalno a posebno o informatičkoj sigurnosti i zaštiti da povjere stručnjacima. Štete od zlonamjernih aplikacija, računalnih prijevara, virusa, trojana, krađe podataka mjere se u milijardama eura godišnje. Nemoguće je biti apsolutno siguran, isto kao što je nemoguće isključiti se sa Interneta.

Ugovaranjem trajne podrške uz SLA Ugovor i obvezivanje informatičke tvrtke o kvaliteti, redovitosti pružanja usluga i najvažnije, proaktivnom pristupu i preventivnom djelovanju, uvelike možete smanjiti rizike.

Mogao bih sada, naravno, objasniti što napraviti, kako se zaštititi, kako provjeriti pošiljatelja i na koji način saznati gdje se vaša domena zapravo nalazi i koje će vam tvrtka kada za to dođe vrijeme poslati obavijest o skorom isteku registracije, ali neću.

Napraviti ću vam uslugu i uputiti vas timu koji zaista zna svoj posao. Naš partner, tvrtka Ventex već 30 godina brine o besprijekornom funkcioniranju informatičkih sustava. Kontaktirajte s povjerenjem i prepustite brigu poslovima koje odvlače fokus vašeg djelovanja koji bi prvenstveno trebao biti kako uspješno poslovati, stručnjacima.

Vjerujte u konačnici je jeftinije.

Potražite više na

https://ventex.hr/fixit/